Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
30 1 2 3
Odpoledne pro seniory
4 5
Zahrádkáři zvou na výlet do Holovous
6
7 8 9 10 11 12 13
14
Sokolové rozjíždí pravidelné cvičení s dětmi
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
Přijede divadlo - Pátek 25. října
Divadelní představení: Trautenberkova poudačka
26 27
28 29 30 31 1 2 3
Drobečková navigace

Úvod > Obec > Aktuálně z obce > Dopravní informace - Aktuálně k 14.06.2024

Dopravní informace - Aktuálně k 14.06.2024



Vážení občané, milí přátelé,
pár slov k dopravě v Libňatově.

Tento týden odstartovala velká sloučená stavební zakázka Obce Libňatov a Královéhradeckého kraje, kdy naše obec soutěžila stavbu chodníku a parkoviště před budovou úřadu a kraj stavbu mostu v Libňatově před obecním úřadem a také rekonstrukci silnice v Maršově u Úpice. Z celého zadání vznikl jeden dodavatel. Pro vaši informaci, zakázka byla sloučena takto proto, aby byly efektivně vynaloženy finanční prostředky i s vědomím, že stavby v Libňatově se v předchozích dvou výběrových řízeních nezúčastnil ani jediný zájemce pro náročnost mostní stavby a zároveň proto, aby se pokračovalo v rozpracované práci na silnici III. třídy, která byla započata prvním úsekem v Libňatově už v roce 2022.

Co se týče aktuální situace v Libňatově, dostali jsme se do velmi absurdní situace. V současné době stavební práce odstartovaly výzvou pouze papírově. Důvodem je, že v krajském projektu, který se týká mostu, se objevila závažná chyba, kterou projektant nyní přepracovává. Tato chyba způsobila velké zdržení, kdy se v naši obci již dostáváme reálně do časové tísně kvůli termínu dokončení před zimní sezonou.

Další jednání v této věci se uskuteční v úterý 18. června. Pevně věřím, že po něm bude taková vůle všech zainteresovaných stran, aby se v Libňatově začalo stavět.
Stavba mostu v Libňatově je totiž aktuálně klíčová z několika důvodů. Ten největší je vázaná dotační podpora pro obec na letošní rok, ale také plánovaná rekonstrukce vozovky v Úpici v roce 2025, kdy má přes Libňatov vést objízdná trasa.

Aktuálně jsou osazeny v celém mikroregionu značky s objízdnou trasou, nicméně všichni vidíte, že se v Libňatově nepracuje. Prosím využívejte objízdnou trasu, protože jen taková je podle zákona správná.
Obec Libňatov nebude vystavovat žádná povolení pro jiný průjezd, pokud k němu není relevantní důvod (bydliště, majetek, rodina, mateřská škola, zaměstnání v Libňatově).

Prosím, buďme trpěliví. O dalším plánovaném průběhu a výsledku úterního klíčového jednání vás budu informovat.
Jarda Pich, starosta